2 مرداد 1400 . تعداد نظرات 2
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که فرزندتان را در حال گوش کردن به موسیقی و درس خواندن بهطور همزمان دیده باشید و ندانید که چه عکسالعملی را باید انجام دهید. آیا مانع از این کار شوید و یا او را حمایت کنید؟ برای بررسی تاثیر موسیقی بر یادگیری کودکان با ادامه این مقاله همراه باشید.
ذهن انسان نیز گاهی احتیاج به حمایت و پشتیبانی ما دارد تا از درگیریها رها شود. مطالعات بسیاری نشان داده است که موسیقی تاثیر مثبتی بر ذهن و بدن انسان دارد. هر دو سمت مغز یعنی سمت چپ و راست را باهم فعال میکند. درنتیجه، فرایند یادگیری را بالا میبرد و حافظه را تقویت میکند. موسیقی آرامش بخش است، در طول ساعات طولانی مطالعه استقامت دانشآموزان را افزایش میدهد، با ایجاد حال خوب در کودکان حافظه آنها را تقویت میکند و به آنها انگیزه میدهد.
۱. از بین بردن استرس
تاثیر موسیقی بر یادگیری کودکان با افزایش تمرکز و قرار گرفتن آنها در مسیر یادگیری بهتر همراه است. اما این اتفاق چطور میافتد؟ با گوش کردن به موسیقی مورد علاقه، استرسها کاهش مییابد، تمرکز بالا میرود. درنتیجه، کارایی افزایش مییابد. مرکز پزشکی دانشگاه مریلند بر طبق مقاله (FNU) معتقد است:
دانشآموزان باید به موسیقی گوش کنند. موسیقی یک راه موثر در کاهش استرس است. موسیقی ملایم ضربان قلب، فشار خون و سطح اضطراب را در بیماران قلبی کاهش میدهد.
معمولا با نزدیک شدن به فصل امتحانات استرس در دانشآموزان مانند کوهی بین آنها و کتابهایشان قرار میگیرد. در این شرایط دانشآموزان چگونه باید با این استرس روبرو شوند؟ یکی از سادهترین و در دسترسترین روشها برای کاهش اضظراب کودکان گوش کردن به موسیقی است. موسیقی راهی برای پردازش احساسات است، روح کودکان را آرام میکند و آنها را برای امتحان دادن آماده میکند.
گوش دادن به موسیقی سطح دوپامین را افزایش میدهد و انسان را به فردی شادتر تبدیل میکند. سطح کورتیزول که هورمون استرس است را کاهش میدهد و به او کمک میکند تا بهتر بخوابد. هنگامی که عادت خوابیدن در کودک بهتر شود و سطح استرس در او کاهش یابد برای داشتن یک روز خوب درسی و یادگیری کافی مهیا میشود.
۳. کمک به افزایش تمرکز و عملکرد مغز
تاثیر موسیقی بر یادگیری کودکان اثرش را بر سازماندهی مغز و دستهبندی اطلاعات نشان میدهد. طی تحقیقاتی که روی بازیکنان بسکتبال صورت گرفته، مشخص شد هنگامی که بازیکنان تحت فشار قرار میگیرند ضعیف عمل میکنند. بنابراین، از آنها خواسته شد که قبل از ورود به زمین به موسیقی دلخواهشان گوش کنند که نتیجه باورنکردنی بود.
موسیقی در شرایط بحرانی، استرسزا و ددلاینها (کاری که تاریخ سر رسید دارد) تمرکز و عملکرد فرد را افزایش میدهد. هنگامی که فرد تحت فشار قرار میگیرد ممکن است خود را ببازد. موسیقی قسمتی از مغز که مسئول تمرکز کردن است را فعال میکند. مانند کاتالیزوری است که او را تحت فشار تبدیل به الماس میکند.
شاید یکی از اصلیترین دلایل گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه این باشد که موسیقی مهارت شناختی را در کودکان بهبود میبخشد. پخش موسیقی در پسزمینه باعث میشود ذهن فعال شود. طی تحقیقی روی دانشآموزان مشخص شد که پخش موسیقی هنگام امتحان به دانشآموز کمک میکند تا تمامی تستها را بهدرستی پاسخ دهد.
برای اینکه بتوان تاثیر موسیقی بر یادگیری کودکان را درک کرد، موسیقی ابتدا باید بتواند احساسات کودک را تحت تاثیر قرار دهد. سپس، عملکرد مغزش را بهبود ببخشد. درست مثل زمانی که یک موسیقی خاص حافظه شما را درگیر میکند. شما را به سالها قبل بازمیگرداند و باعث شادی یا غم در شما میشود. اگر آموزش موسیقی به کودکان قبل از سن ۷ سالگی شروع شود، آنها را در بزرگسالی از آلزایمر مصون نگه خواهد داشت. برای مطالعه بیشتر در این مورد میتوانید به مقالهی ما در رابطه با فواید آموزش موسیقی به کودکان مراجعه کنید.
تاثیر موسیقی بر یادگیری کودکان در گام اول به روحیه و نوع شخصیت آنها بستگی دارد. اگر در دسته افرادی قرار میگیرید که بهراحتی حواستان پرت میشود، موسیقی تاثیری معکوس بر یادگیری شما خواهد گذاشت. سرعت یادگیری را در شما کاهش میدهد. بهجای تمرکز بر نکات لازم درس، دائما متن ترانه در ذهن شما میچرخد و شما را با خودش به رویا میبرد. درنهایت، بهجای اینکه تاثیر مثبتی بر شما داشته باشد، بیشتر شما را از یادگیری دور میکند.
برخلاف تصور والدین که تاثیر موسیقی بر یادگیری کودکان را به صورت روندی مطلقا منفی میبینند؛ محققان به این نتیجه رسیدند که پخش موسیقی در پسزمینه روحیه کودک را بالا میبرد و عملکردش را بهبود میبخشد. موسیقی ملایم تشویش و اضطراب (که موانعی بر سر راه تمرکز هستند) را نیز در او کاهش میدهد. با وجود این، هنوز پارامترهای زیادی برای تعیین اینکه آیا فرزندتان با پخش موسیقی بهتر میتواند درس بخواند یا خیر وجود دارند. قبل از انتخاب موسیقی عواملی که در ادامه بررسی خواهیم کرد را امتحان کنید و سپس در این باره تصمیم بگیرید.
تاثیر موسیقی بر یادگیری کودکان زمانی خود را نشان میدهد که کودک متن ترانهای را زودتر از جدول عناصر حفظ میکند. چرا که، موسیقی هارمونی دارد و ذهن برای درک، یادآوری و پردازش اطلاعات به این هارمونی احتیاج دارد. برای تصمیم گیری نهایی درباره این موضوع لازم است روحیه فرزندتان را بهخوبی بشناسید. اگر شما هم تجربهای در زمینهی تاثیر موسیقی بر یادگیری کودکان دارید آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
دسته بندی: سبک زندگی
دیدگاه خود را وارد کنید